Класифікація районів Харківської області за рівнем розвитку автомобільного транспорту - Отечко, С.А. (My University, 2012)
В статті проведена класифікація районів Харківської області за допомогою методу багатовимірної класифікації. Розкриті методичні особливості використання даного методу дослідження. Обчислені площа багатокутника та сума індексів для всіх районів Харківської області, проведене ранжування за результатами розрахунків. За даними площі багатокутника та суми індексів побудовані пелюсткові діаграми, за допомогою чого відібрані райони з найвищими та найнижчими значеннями досліджуваних параметрів. На основі сумарного рейтингу районів Харківської області за двома методами окремо були побудовані графіки Парето, що дало змогу виділити райони-лідери і райони-аутсайдери Харківської області за рівнем розвитку автомобільного транспорту.
Keywords: автомобільний транспорт; класифікація; площа багатокутника; сума індексів; ранжування; групування об’єктів