Розробка веб-платформи для працевлаштування співробітників з використанням можливостей LLM моделей - Бутеньов, Матвій Сергійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою дослідження є створення веб-платформи для працевлаштування співробітників, яка об’єднує управління вакансіями, кандидатами та процесом підбору в єдиному інтерфейсі, із вбудованою підтримкою великих мовних моделей (LLM) для автоматизованого аналізу резюме та рекомендацій. Об’єктом дослідження є взаємодія користувачів-рекрутерів у контексті інформаційної системи працевлаштування з використанням LLM-моделей з метою підвищити ефективність відбору персоналу та пошуку вакансій. Предметом дослідження виступають методи проєктування та реалізації ключових компонентів платформи на базі Java-фреймворку Spring Boot і шаблонізатора Thymeleaf, а також способи інтеграції зовнішніх LLM-сервісів для витягнення та аналізу семантичного змісту тексту. У рамках роботи розроблено веб-додаток, що дозволяє рекрутерам керувати вакансіями та знаходити претендентів. Інструментарій фільтрації пошуку доповнено механізмами LLM-аналізу, що дозволяють не лише відбирати кандидатів за базовими критеріями, а й оцінювати глибинну відповідність їхніх навичок та досвіду потребам вакансії. Кандидати, своєю чергою, можуть застосовувати аналогічний підхід для пошуку найвідповідніших пропозицій, а також завантажувати резюме – система автоматично витягує з тексту ключові компетенції та формує профіль користувача. Весь функціонал реалізовано з використанням Spring Boot, Thymeleaf і реляційної бази даних PostgreSQL. Результати тестування підтвердили надійність роботи сервісів, а також зручність і зрозумілість інтерфейсу для всіх категорій користувачів.

The purpose of the research is to develop a web platform for employee recruitment that integrates vacancy management, candidate tracking, and the recruitment process within a unified interface, with built-in support for large language models (LLMs) to automate resume analysis and recommendations. The object of the research is the interaction of users and recruiters within an employment information system using LLM models to improve the efficiency of personnel selection and job search. The subject of the research involves the methods of designing and implementing key components of the platform based on the Java Spring Boot framework and the Thymeleaf templating engine, as well as techniques for integrating external LLM services to extract and analyze the semantic content of text. As part of the work, a web application was developed that enables recruiters to manage job openings and find candidates. The search filtering toolkit has been enhanced with LLM-based analysis mechanisms, allowing for not only basic criteria filtering but also deep evaluation of candidates' skills and experience in relation to job requirements. Candidates, in turn, can use a similar approach to search for the most suitable job offers and upload resumes – the system automatically extracts key competencies from the text and generates a user profile. All functionality is implemented using Spring Boot, Thymeleaf, and the PostgreSQL relational database. Testing results confirmed the reliability of the services, as well as the convenience and clarity of the interface for all categories of users.
Керівник: Матвєєв Олександр Миколайович, PhD, старший викладач кафедри інтелектуальних програмних систем і технологій
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; веб-платформа; працевлаштування; LLM; SPRING BOOT; THYMELEAF; POSTGRESQL; семантичний пошук; скоринг; SPRING AI; web-platform; employment; semantic search; scoring