Цифрова трансформація банківських послуг в умовах глобалізації - Мелікова, Нурая Афган кизи; Melikova , Nuraia Afghan kyzy (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Об’єктом дослідження є процес цифрової трансформації в банківському секторі України. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних та прикладних аспектів цифрової трансформації банківських послуг в умовах глобалізації. Мета кваліфікаційної магістерської роботи – комплексний аналіз цифрової трансформації АТ КБ «ПРИВАТБАНК» та розробка на його основі перспективних напрямів розвитку цифрової трансформації банківських послуг в умовах глобалізації. За результатами дослідження сформульовано теоретичні узагальнення та визначенні перспективні напрями розвитку цифрової трансформації банківських послуг в умовах глобалізації. Одержані результати дослідження та запропоновані рекомендації щодо стратегічних напрямів цифрової трансформації банківських послуг можуть бути практично використані АТ КБ «ПРИВАТБАНК» та іншими комерційними банками для оптимізації цифрових стратегій, підвищення ефективності управління банківськими технологіями, адаптації до глобальних викликів та підвищення конкурентоспроможності в умовах сучасної цифрової економіки. The object of the study is the process of digital transformation in the banking sector of Ukraine. The subject of the study is the set of theoretical, methodological, and applied aspects of digital transformation of banking services in the context of globalization. The aim of the master's thesis is a comprehensive analysis of the digital transformation of JSC CB “PrivatBank” and the development, based on this analysis, of promising directions for the advancement of digital transformation of banking services in the context of globalization. Based on the research results, theoretical generalizations were formulated, and promising directions for the development of digital transformation of banking services in the context of globalization were identified. The results and proposals may be used by JSC CB “PrivatBank” and other commercial banks to optimize digital strategies, enhance competitiveness, and adapt to global challenges. The obtained results and the recommendations proposed regarding strategic directions for the digital transformation of banking services may be practically applied by JSC CB “PrivatBank” and other commercial banks to optimize digital strategies, improve the efficiency of banking technology management, adapt to global challenges, and strengthen competitiveness in the modern digital economy.
Digital transformation of banking services in the context of globalization
Науковий керівник: Москаленко Олена Володимирівна, Кандидат економічних наук, доцент кафедри банківського бізнесу та фінансових технологій
Keywords: SOCIAL SCIENCES; SOCIAL SCIENCES::Business and economics; цифрова трансформація; банківський сектор; стратегічний менеджмент; банківські технології; глобалізація; digital transformation; banking sector; strategic management; banking technologies; globalization