Правові механізми проведення службових розслідувань у Збройних Силах України - Бельмас, Ян Едуардович; Belmas, Yan Eduardovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою магістерської роботи є науково-теоретичне обгрунтування та розробка практичних рекомендацій спрямованих на вдосконалення механізму здійснення службового розслідування в Збройних Силах України з метою посилення гарантій дотримання прав військовослужбовців. Об’єктом дослідження є процес правового регулювання правових механізмів проведення службових розслідувань у Збройних Силах України. Предметом дослідження є правові механізми проведення службових розслідувань у Збройних Силах України. Методи дослідження. У ході дослідження використовувались такі методи як аналіз нормативно-правових актів і практики їхнього застосування; системний підхід для оцінки організаційних зв’язків і механізмів управління; узaгaльнення: виявлення крaщoгo зaрубіжнoгo дoсвіду тa рoзрoблення прoпoзиції щoдo удoскoнaлення правових механізмів службового розслідування у Збройних Силах України.
Legal mechanisms for conducting official investigations in the Armed Forces of Ukraine
Науковий керівник роботи: Дубовик Катерина Євгеніївна, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри права, національної безпеки та європейської інтеграції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; правові механізми; службові розслідування; збройні сили України; ЗСУ; ППГЗ-1-24