Психологія : конспект лекцій з дисципліни для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальностями 015 «Професійна освіта (за спеціалізаціями)», 073 «Менеджмент», 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» [Електронний ресурс] - Атаєва, Олена Алімівна; Ataieva, Olena (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Конспект лекцій із дисципліни «Психологія» розкриває основні аспекти загальної психології, розвитку психологічних знань, а також закономірності пізнавальної, емоційно-вольової сфери особистості. У матеріалах висвітлено структуру особистості, психологію спілкування, діяльності, темпераменту, характеру та здібностей. Засвоєння курсу сприяє формуванню у студентів знань основних категорій психології, розвитку наукового мислення та практичних навичок аналізу психологічних явищ для подальшого професійного зростання.

The lecture notes on the discipline «Psychology» highlight the main aspects of general psychology, the development of psychological knowledge, and the patterns of the cognitive, emotional, and volitional spheres of personality. The materials cover the structure of personality, the psychology of communication, activities, temperament, character, and abilities. Mastering this course promotes students' understanding of fundamental psychological concepts, development of scientific thinking, and practical skills for analyzing psychological phenomena, fostering their professional growth.
Psychology: lecture notes on the discipline for higher education students majoring in 015 «Vocational Education (by specialization)», 073 «Management», 141 «Electric Power Engineering, Electrical Engineering and Electromechanics» of the first (bachelor's) level of higher education [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; TECHNOLOGY; психологія; загальна психологія; особистість; спілкування; діяльність; інтелектуальна сфера; емоційно-вольова сфера; індивідуальність; когнітивні процеси; psychology; general psychology; personality; communication; activity; intellectual sphere; emotional and volitional sphere; individuality; cognitive processes