Концептуальні аспекти цифровізації культурних цінностей в сфері музейної справи - Розгон, Ольга Володимирівна (My University, 2019)
У сучасному інформаційному суспільстві велике значення мають результати інтелектуальної діяльності, в тому числі твори науки, мистецтва, літератури, різні винаходи, які отримали загальну назву «об’єкти інтелектуальної власності», що можуть як існувати на матеріальному носії, так і перебувати в електронному вигляді. Таким таном, виник новий клас творів - мультимедійні або цифрові, які, безумовно, слід віднести до складних, комплексних об’єктів.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; інтелектуальна діяльність; інформаційне суспільство; об’єкт інтелектуальної власності; цифровий об’єкт; оцифрування музейних фондів; сканування об’єкта; проблеми авторського права; Гаазька конвенція від 14.05.1954 р. «Про захист культурних цінностей у випадку збройного конфлікту»; художня цінність твору; економічна (комерційна) цінність твору; охорона твору як об’єкта авторського права; інноваційні підходи до творів мистецтва; цифрова форма об’єкта; цифрове середовище; аналогове середовище; створення творів у цифровому форматі; порушення авторського права в мережі Інтернет; оцифрування; хмарне індексування