Протиерозійна організація лісоаграрних ландшафтів України та їх картографування - Тишковець, В.В.; Опара, В.М. (My University, 2010)
Розкриті проблеми боротьби з ерозією ґрунтів і протиерозійної організації лісоаграрних ландшафтів України в сучасних умовах ринкових перетворень земельно-майнових відносин. Визначені основні шляхи вдосконалення упорядкування території еродованих і ерозійно небезпечних лісоаграрних ландшафтів країни. Розглянуті питання картографування таких земель, визначені особливості цього процесу в умовах інтенсивного утворення нових землеволодінь і землекористувань у процесі поглиблення земельної реформи. Розроблені рекомендації щодо вдосконалення процесу картографування лісоаграрних ландшафтів України з метою подальшого використання цих матеріалів для еколого-економічних потреб суспільства.
Keywords: ерозія ґрунтів; протиерозійна організація території; лісоаграрні ландшафти; картографування