Общественно-географические особенности заболеваемости туберкулезом населения Украины - Погребський, Т.Г. (My University, 2014)
У статті висвітлено сучасні суспільно-географічні особливості захворюваності на туберкульоз серед населення України. Розглянуто світові тенденції поширення туберкульозу та розподіл країн Європи на групи за рівнем захворюваності yна туберкульоз. Виявлено основні чинники, які на даному етапі впливають на поширення цього захворювання в територіальному вимірі. Проаналізовано особливості поширення туберкульозу по регіонах України та основні напрямки державної політики по боротьбі з цією недугою. Ключові слова: суспільно-географічні особливості, захворюваність населення, смертність населення, туберкульоз.
Могилевский меридиан. Том 14 – Вып. 1 – 2 (24 – 25). – Могилев: Могилевская областная укрупненная типография имени Спиридона Соболя, 2014
Keywords: населення; туберкульоз; захворюванысть населення