Екологічна експертиза: навчальна програма нормативної дисципліни - Тітенко, Г.В. (Харківський національний університет имені В.Н. Каразіна, 2005)
Більшість питань, які виникають у процесі управління станом навколишнього природного середовища, пов’язані з реалізацією екологічної експертизи різноманітних об’єктів. До таких об’єктів належать діючі господарські об’єкти та екологічні ситуації, проектні та передпроектні матеріали, документація по впровадженню нової техніки, технологій та багато іншого.
Мета навчальної дисципліни «Екологічна експертиза» полягає в оволодінні студентами теоретичних та методичних засад комплексної екологічної експертизи. Стратегія, механізми, алгоритми здіснення таких експертиз опановуються студентами при вивченні навчальної дисципліни «Екологічна експертиза». При формуванні навчальної дисципліни важлива роль приділена питанням поєднання галузевого та територіального принципів у екологічній експертизі.
Keywords: природничі науки; екологічна експертиза; екологія