Зайнятість і безробіття в Україні: аналіз стану і перспективи - Печенізька, Аліна Василівна; Pechenizka, Alina (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
У магістерській роботі досліджуються теоретичні засади зайнятості та безробіття, тенденції змін на ринку праці в Україні, а також державні механізми управління сферою зайнятості. У першому розділі розглянуто соціально-економічну сутність зайнятості, класифікацію безробіття та теоретичні підходи до державного регулювання зайнятості населення. Другий розділ містить аналіз змін у структурі зайнятості та безробіття, а також проблеми інтеграції вразливих груп населення на ринку праці. У третьому розділі розкрито державні механізми впливу на вирішення проблем зайнятості, включаючи підтримку трудової інтеграції та інструменти державної політики. У висновках сформульовано рекомендації щодо вдосконалення державного управління у сфері зайнятості та підвищення ефективності політики працевлаштування.
Employment and unemployment in Ukraine: analysis of the state and prospects
Науковий керівник роботи: Наталія Валеріївна Статівка, доктор наук з державного управління, професор кафедри управління персоналом та підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; зайнятість; безробіття; ринок праці; зайнятість