Бухгалтерський облік грошових коштів та аналіз грошових потоків підприємства - Бєляєв, Сергій Олександрович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
У роботі досліджено сутність понять «гроші», «грошові кошти» та «грошові потоки» підприємства, проаналізовано погляди та підходи щодо проблем контролю та аналізу грошових коштів і нормативно-правове регулювання бухгалтерського обліку і контролю грошових коштів та методи їх аналізу. Проаналізовано організаційно-економічну характеристику основних показників діяльності та особливості бухгалтерського та управлінського обліку на ТОВ «АКСІОН УКРАЇНА», розглянуто особливості внутрішнього контролю і показники руху грошових коштів. За результатами дослідження сформульовані теоретичні та практичні положення, що доведені автором до конкретних пропозицій задля вдосконалення системи о організації бухгалтерського обліку грошових коштів та проведення аналізу грошових потоків.
Cash accounting and cash flow analysis of an enterprise
Науковий керівник : Мірошник Олексій Юрійович, кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку та оподаткування Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна
Keywords: організація обліку; управління; аналіз; грошові кошти; грошові потоки; organization of accounting; management; analysis; cash; cash flows; SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies