Аналіз досвіду симуляційного навчання у формуванні готовності майбутніх лікарів до практичної діяльності - Бичков, Сергій Олександрович; Цівенко, Олексій Іванович; Черкова, Наталя Вікторівна; Душик, Людмила Миколаївна; Bichkov, Sergii; Tsivenko, Olexii; Cherkova, Nataliia; Dushyk, Liudmyla (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2022)
Обґрунтовано доцільність впровадження симуляційних технологій до освітніх програм медичного спрямування, зокрема при підготовці спеціалісті задля підвищення рівня професіоналізму майбутніх фахівців в галузі охорони здоров’я. Зроблено висновки про перспективність та доцільність подальших досліджень в напрямку впровадження симуляційних технологій як одного із аспектів активного навчання та контролю. Підставою для цього є належний рівень теоретичних знань, що дозволяє розширювати діапазон практичної взаємодії майбутніх фахівців та підвищувати рівень професіоналізму в галузі охорони здоров’я.

The basis for this is the appropriate level of theoretical knowledge, which allows expanding the range of practical interaction of future specialists and raising the level of professionalism in the branch of health care. Conclusions were made about the perspective and expediency of further research in the direction of the introduction of simulation technologies as one of the aspects of active learning and control. The basis for this is the appropriate level of theoretical knowledge, which allows expanding the range of practical interaction of future specialists and raising the level of professionalism in the branch of health care.
Analysis of the progress of simulation training in the molding readiness of future doctors to practical activity
Бичков Сергій Олександрович, доктор медичних наук, професор кафедри хірургічних хвороб, https://orcid.org/0000-0001-5413-3536 Цівенко Олексій Іванович, доктор медичних наук, професор кафедри хірургічних хвороб, https://orcid.org/0000-0003-0839-9768 Черкова Наталя Вікторівна, кандидат медичних наук, доцент кафедри хірургічних хвороб, http://orcid.org/0000-0002-4471-4684 Душик Людмила Миколаївна, кандидат медичних наук, доцент кафедри хірургічних хвороб, http://orcid.org/0000-0002-8330-7221
Keywords: MEDICINE; медична освіта; симуляційне навчання; «стандартизований пацієнт»; майбутні лікарі; medical education; simulation training; “standardized patient”; future doctors