Управління якістю та безпечністю продукції харчових виробництв : конспект лекцій для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня денної форми здобуття освіти за спеціальністю 015 «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» [Електронний ресурс] - Цихановська, Ірина Василівна; Лазарєва, Тетяна Анатоліївна; Tsykhanovska, Iryna Vasylivna; Lazareva, Tatyana Anatoliivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Конспект лекцій розроблено для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти денної форми здобуття освіти спеціальності 015 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільсько-господарської продукції та харчові технології). У конспекті лекцій розглянуті дані щодо організаційних, нормативно-правових питань управління якістю, створення і впровадження систем управління якістю, принципів їх ефективного функціонування, методів контролю й оцінювання рівня якості. Детально розглянуті принципи застосування загальнотеоретичних засад для розв’язання конкретних завдань щодо контролю, забезпечення, підвищення й управління якістю харчової продукції, харчових виробництв та послуг ресторанного господарства. Даний конспект лекцій складаються з 8 тем. Наведено необхідний список літератури.

The lecture notes are designed for students of the second (master's) level of full-time higher education in the specialty 015 Professional Education (Agricultural Production, Processing of Agricultural Products and Food Technologies). The lecture notes consider data on organizational, regulatory and legal issues of quality management, the creation and implementation of quality management systems, the principles of their effective functioning, methods of control and assessment of the quality level. The principles of applying general theoretical principles to solve specific tasks related to the control, provision, improvement and management of the quality of food products, food production and restaurant services are considered in detail. This lecture note consists of 8 topics. The necessary list of literature is provided.
Quality and safety management of food production products : lecture notes for students of the second (master's) level of full-time higher education in the specialty 015 «Professional education (Agricultural production, processing of agricultural products and food technologies)» [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; SOCIAL SCIENCES::Business and economics; TECHNOLOGY::Chemical engineering::Food technology; TECHNOLOGY::Industrial engineering and economy::Manufacturing engineering and work sciences; TECHNOLOGY::Industrial engineering and economy::Industrial organisation, administration and economics; FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING::Product science::Food science; FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING::Area technology::Agricultural engineering; INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Domestic science and nutrition; система управління якості НАССР; принципи; програми-передумови; критичні контрольні точки (ККТ); нормативна документація; HACCP quality management system; principles; prerequisite programs; critical control points (CCPs); regulatory documentation