Сучасна військова фотографія: український контекст - Пономаренко, Софія Романівна; Ponomarenko, S. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено специфіку військової фотографії як явища, що поєднує документалістику, мистецтво та засоби масової інформації. У проєкті проаналізовано роль військової фотографії у формуванні національної ідентичності, патріотичних цінностей і соціального дискурсу в Україні в умовах російсько-української війни.

The qualifying work (innovative Master's project) explores the specifics of military photography as a phenomenon that combines documentary, art and mass media. The project analyzes the role of military photography in the formation of national identity, patriotic values and social discourse in Ukraine in the Russian-Ukrainian war conditions.
Contemporary Military Photography: the Ukrainian Context
Науковий керівник: Пашкіна Кристина Юріївна, старша викладачка кафедри медіакомунікацій
Keywords: SOCIAL SCIENCES; HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects; військова фотографія; документальна фотографія; національна ідентичність; російсько-українська війна; documentary photography; military photography; national identity; Russian-Ukrainian war