Концепция "формализации" в преподавании прикладной лингвистики - Калюжный, Владимир Николаевич; Калюжний, Володимир Миколайович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2013)
У статті йдеться про досвід викладання основ математики на відділенні «Прикладної лінгвістики» філологічного факультету Харківського національного університету імені В.Н Каразіна. Розглянуті проблеми перебувають на стику філософії, логіки, психології, педагогіки. Пропонується запроваджувати основні теоретичні поняття шляхом систематичного застосування процедури формалізації.
Keywords: лінгвістика; логика; математика; аксіома; вираз; доказ; множина; структура; формалізація; мова