Перспективи розвитку екскурсійної діяльності в Україні - Акулова, К. І.; Akulova, K. I. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Робота присвячена глибокому вивченню та аналізу розвитку екскурсійної діяльності в Україні. У роботі висвітлені теоретично-методичні засади організації екскурсій, розкриті актуальні питання та проблеми, що існують на сучасному ринку екскурсійних послуг. На основі проведеного аналізу, автор роботи формулює перспективи розвитку екскурсійної сфери в Україні. Зокрема, наголошується на необхідності створення стандартів та регуляторних механізмів, які сприятимуть підвищенню якості та безпеки екскурсійних послуг. Пропонуються інноваційні підходи до залучення нових аудиторій та розширення ринкових можливостей, зокрема шляхом використання цифрових технологій та активного маркетингу.

The paper is devoted to the in-depth study and analysis of the development of excursion activities in Ukraine. The work highlights the theoretical and methodological principles of the organization of excursions, reveals the current issues and problems existing in the modern market of excursion services. Based on the analysis, the author formulates prospects for the development of the excursion sector in Ukraine. In particular, it is emphasized the need to create standards and regulatory mechanisms that will contribute to improving the quality and safety of excursion services. Innovative approaches to attracting new audiences and expanding market opportunities are offered, in particular through the use of digital technologies and active marketing.
Prospects for the development of excursion activities in Ukraine
Керівник: Посохов Іван Сергійович, кандидат історичних наук, доцент кафедри світової політики, дипломатії та туристичного бізнесу
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; екскурсійна діяльність; Україна; теоретично-методичні засади; сучасний ринок; розширення ринкових можливостей; безпека екскурсійних послуг; excursion activities; active marketing; expanding market opportunities; Ukraine; digital technologies; regulatory mechanisms