Українська мова професійного спрямування: навчально-методичний посібник для студентів історичного факультету - Курушина, М.А. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2012)
У посібнику подано теми відповідно до програми курсу «Українська мова професійного спрямування», визначення основних понять і термінів, питання для колоквіумів, завдання для практичних занять і самостійної роботи студентів, рекомендовано питання для підсумкового контролю знань, зразки тестових завдань, електронні ресурси й список літератури. Посібник призначений для студентів 2 курсу історичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, а також для всіх тих, хто цікавиться українською мовою, бажас поглибити знання й навички з окремих розділів мовознавства.
http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/metod_ua/kurushina.html