Соціальний захист військовослужбовців в Україні в сучасних умовах - Наумов, Сергій Вікторович; Naumov, Serhii Viktorovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі досліджено систему соціального захисту військовослужбовців в Україні та за кордоном як функцію державних і суспільних інститутів. У першому розділі проаналізовано сучасний стан організаційно-правового забезпечення соціального захисту військовослужбовців та історію становлення цієї системи в Україні. Другий розділ присвячено порівняльному аналізу соціального захисту військовослужбовців в Україні та зарубіжних країнах, а також організаційно-правовим основам функціонування цієї системи в умовах гібридних загроз. У третьому розділі розроблено модель удосконалення механізмів соціального захисту на основі принципів паритетної взаємодії держави та суспільства, запропоновано комплексний підхід до реалізації політики соціального забезпечення військових структур та органів влади.
Social protection of military personnel in Ukraine in modern conditions
Науковий керівник: Єлагін Віктор Павлович, доктор наук з державного управління, професор кафедри права, національної безпеки та європейської інтеграції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; соціальний захист військовослужбовців; державні та суспільні інститути; організаційно-правові механізми; модель соціального забезпечення; ППГЗ-23