Лексико-семантичне поле чужина у поетичній мові Євгена Маланюка - Савченко, Л.Г. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2011)
Лексико-семантичне поле чужина складається з кількох груп, безпосередньо або імпліцитно пов'язаних із семою чужий. Це, зокрема, лексеми на позначення психологічного стану; назви історичних осіб; назви населення. Євген Маланюк значну частину життя провів за межами України. Жодна з країн, де він перебував, не стала для нього рідною. Усе, що його оточувало, - чужина. Це його основне поетичне кредо.
Савченко Любов Григорівна, кандидат філологічних наук, професор кафедри української мови Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна
Keywords: лексико-семантичне поле; концепт; опозиція; сема; модель світу; картина світу