Конституційно-правовий статус електронних засобів масової інформації - Чалабієва, Маріям Рзаївна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2019)
Дисертація присвячена дослідженню теоретико-методологічних і конституційних засад правового регулювання організації та діяльності електронних ЗМІ в Україні; виокремленню властивостей електронних ЗМІ як суб’єкта конституційно-правових відносин та встановленню шляхів удосконалення його конституційно-правового статусу. Проаналізовано основні підходи щодо класифікації електронних ЗМІ. Визначені основні принципи їх діяльності та функції. Досліджено зарубіжний та вітчизняний досвід конституційно-правового регулювання організації та діяльності електронних засобів масової інформації. Окреслено порядок створення, реорганізації та ліквідації електронних ЗМІ в Україні. Досліджено основні права та обов’язки електронних ЗМІ, гарантії їх діяльності. Запропоновано шляхи вдосконалення правових засад діяльності електронних засобів масової інформації в умовах розбудови громадянського суспільства в Україні.
The constitutional and legal status of electronic media
Keywords: електронний засіб масової інформації; телебачення; радіо; Інтернет-ЗМІ; соціальна мережа; безпека кібернетичного простору