До питання про соціальну опору Народно-ліберальної партії Болгарії (1887–1894 рр.) - Миколенко, Д.В. (My University, 2012)
Стаття присвячена аналізу соціального складу фракцій Народно-ліберальної партії у V, VІ і VІІ Звичайних народних зборах Болгарії, за допомогою якого визначаються деякі особливості опори зазначеної політичної сили у суспільстві. Автор приходить до висновку, що НЛП, як і тогочасний політичний режим, у першу чергу знаходила собі підтримку в особі жителів міст і містечок. Більшість серед них складали чиновники і службовці, а також торговці й інтелігенція.
Keywords: народно-ліберальна партія; соціальна опора; звичайні народні збори; «стамболовісти»