Research on the Development Strategy of Chinese Pharmaceutical Companies - Shi, Lu (Kharkiv : V. N. Karazin Kharkiv National University, 2024)
This study examines the theoretical and practical aspects of developing and optimizing the marketing strategy of a pharmaceutical enterprise using a Chinese company as a case study. It analyzes the current state of the pharmaceutical market, the marketing environment, and key issues such as limited product lines, weak channel management, and insufficient promotional effectiveness. The research is based on the application of 4Ps and STP models to evaluate and improve marketing performance. Based on the findings, strategic directions for optimization are proposed, including improvements in product policy, pricing, distribution channels, and promotion. Practical recommendations are developed to enhance marketing efficiency and strengthen the company’s competitive position.

У роботі досліджено теоретичні та практичні аспекти формування та оптимізації маркетингової стратегії фармацевтичного підприємства на прикладі китайської компанії. Проаналізовано сучасний стан фармацевтичного ринку, маркетингове середовище та існуючі проблеми, зокрема обмеженість продуктового асортименту, недосконалість каналів збуту та недостатній рівень просування. Дослідження ґрунтується на використанні моделей 4P та STP для оцінки та вдосконалення маркетингової діяльності підприємства. На основі проведеного аналізу запропоновано напрями оптимізації маркетингової стратегії, включаючи вдосконалення продукту, ціноутворення, каналів розподілу та комунікаційної політики. Розроблено практичні рекомендації щодо підвищення ефективності маркетингової діяльності та зміцнення конкурентних позицій підприємства.
Дослідження стратегії розвитку китайських фармацевтичних компаній
Керівник роботи : Тетяна Георгіївна Чала, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування, Навчально-науковий інститут "Каразінська школа бізнесу"
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; маркетингова стратегія; marketing strategy; Chinese pharmaceutical companies; китайські фармацевтичні компанії; менеджмент організації; organization management; strategy research; дослідження стратегії; marketing theory; теорія маркетингу; situation analysis; ситуаційний аналіз; strategy optimization; оптимізація стратегії