Особливості особистості жінок з ускладненнями вагітності - Кочарян, А.С.; Кузнєцова, В.І. (ХНУ, 2009)
Статтю присвячено проблемі дослідження ускладненої вагітності. Викладено результати експериментального багатостороннього дослідження особистості вагітних жінок, виявлені достовірні розбіжності у показниках рівня суб'єктивного контролю, виразності алекситимії та характерологічних рис у жінок з ускладненим та гладким перебігом вагітності. Описаний внутрішній конфлікт у жінок з ускладненнями вагітності, який за несприятливих умов може привести до розвитку психосоматичних розладів. Показано доцільність окремого дослідження груп з різними ускладненнями вагітності.
Keywords: ускладнення вагітності; суб’єктивний контроль; алекситимія; характерологічні риси