Удосконалення управління конкурентоспроможністю підприємства - Гончаренко, Аліна Вадимівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні та практичні аспекти управління конкурентоспроможністю підприємства в умовах глобалізації та цифрової трансформації бізнесу. Узагальнено сутність поняття конкурентоспроможності підприємства, систематизовано основні методи її оцінки та підходи до управління конкурентними перевагами. На прикладі ТОВ «Suziria Group» проведено аналіз сучасних тенденцій розвитку ринку зоотоварів України, визначено конкурентні переваги підприємства та здійснено оцінку рівня його конкурентоспроможності порівняно з основними конкурентами. За результатами дослідження запропоновано практичні рекомендації щодо удосконалення управління конкурентоспроможністю підприємства, оптимізації електронної комерції, впровадження інноваційних технологій та автоматизації управлінських процесів для зміцнення ринкових позицій підприємства.
Керівник: Пустовгар Світлана Анатоліївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; управління конкурентоспроможністю; конкурентоспроможність підприємства; автоматизація управлінських процесів; електронна комерція; інноваційні технології