Стан поглинутості у діяльність як предиктор психологічного благополуччя молоді - Асс, Анжеліка Сергіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню стану поглинутості у діяльність як можливого предиктора психологічного благополуччя молоді. У межах теоретичного аналізу розглянуто концептуальні підходи до розуміння психологічного благополуччя та феномену поглинутості зокрема його зв язок із переживанням потоку усвідомленістю та емоційною саморегуляцією. Емпіричне дослідження охопило учасника молодого віку для яких було здійснено вимірювання виразності стану поглинутості у діяльність емоційного інтелекту есенційної саморегуляції та структурних компонентів психологічного благополуччя. Для обробки даних застосовано описову статистику кореляційний та регресійний аналізи з метою встановлення зв язку між досліджуваними змінними та визначення предикторної ролі поглинутості у діяльність Представлена робота окреслює теоретичні засади та емпіричні підходи до вивчення взаємозвязку між залученістю в діяльність і благополуччям молоді.

The qualification work is devoted to the study of the state of absorption in activity as a possible predictor of psychological well-being of youth. Within the framework of the theoretical analysis, conceptual approaches to understanding psychological well-being and the phenomenon of absorption were considered, in particular, its connection with the experience of flow, awareness and emotional self-regulation. The empirical study covered young participants for whom the expressiveness of the state of absorption in the activity of emotional intelligence, essential self-regulation and structural components of psychological well-being were measured. Descriptive statistics, correlation and regression analyses were used to process the data in order to establish the relationship between the variables under study and determine the predictive role of absorption in activity. The presented work outlines the theoretical principles and empirical approaches to studying the relationship between involvement in activity and the well-being of youth.
Керівник роботи: Кочарян Ігор Олександрович, кандидат психологічних наук, доцент кафедри прикладної психології
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; поглинутість у діяльність; стан потоку; психологічне благополуччя; молодь; емоційний інтелект; саморегуляція; absorption in activity; flow state; psychological well-being; youth; emotional intelligence; self-regulation