Особливості природи м. Чернівці як умови рекреаційної та екскурсійної діяльності - Чувакорзіна, Владислава Валеріївна; Chuvakorzina, Vladyslava (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Мета кваліфікаційної роботи – аналіз особливостей природи м. Чернівці, зокрема просторо-якісних, з точки зору рекреаційної та екскурсійної діяльності щоденного і тижневого циклів. Аналіз природних умов і ресурсів Чернівців визначає його як зелене і екологічне місто, але організована рекреаційна діяльність на природних площах не здійснюється ні у межах добового циклу рекреаційної діяльності, ні тижневого. З урахуванням функціональної якості ландшафтів міста рекомендуємо створення єдиного міського простору адаптивної рекреації для задоволення потреб містян і гостей міста у рекреації різної циклічності і характеру. Запропоновані програми дозвілля на основі особливостей природи Чернівців дозволять популяризувати відпочинок містян у зелених зонах.
Features of the nature of the city of Chernivtsi as conditions for recreational and excursion activities
Науковий керівник : Куліш Сергій Миколайович, доктор педагогічних наук, професор кафедри фізичної географії та картографії
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Human geography, economic geography; NATURAL SCIENCES::Earth sciences::Other earth sciences; географія рекреації і туризму; туризм; Чернівці; екскурсійна діяльність; geography of recreation and tourism; tourism; Chernivtsi; excursion activities