Організаційно-культурні ресурси міжнародного туристичного бізнесу - Кальніцька, Марина Олександрівна (Харків : Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, 2020)
У дисертаційній роботі представлене авторське визначення поняття «організаційно-культурні ресурси міжнародного туристичного бізнесу», розроблено методику якісної оцінки стану розвитку організаційної культури в структурі організаційно-культурних ресурсів туристичного бізнесу, запропоновано механізм розвитку організаційно-культурних ресурсів міжнародного туристичного бізнесу. Висунуто та перевірено гіпотезу щодо впливу організаційно-культурних ресурсів міжнародного туристичного бізнесу на інвестиційну привабливість міжнародних готельних мереж та лояльність споживачів до бренду. Розроблено та апробовано критеріальну експрес-методику оцінки організаційної культури з урахуванням специфіки галузі суб’єкту, яка дозволяє за диференційованими параметрами визначити рівень розвитку організаційно-культурних ресурсів та може бути використано при формуванні механізму розвитку організаційно-культурних ресурсів міжнародного туристичного бізнесу.
Дисертаційна робота присвячена поглибленню теоретико-методологічних основ дослідження розвитку ресурсного потенціалу міжнародного туристичного бізнесу, визначенню драйверів та управлінських інструментів розвитку організаційно-культурних ресурсів міжнародного туристичного бізнесу, а також розробці науково-практичних рекомендацій щодо їх впровадження у діяльність суб’єктів туристичного ринку та оцінці ефективності проведених дій.
Keywords: ресурси міжнародного бізнесу; міжнародний туристичний ринок; ресурсний потенціал; організаційна культура