Професійна підготовка фахівця машинобудівних підприємств по підвищенню продуктивності обробки формотворчих штампів, шляхом оптимізації технологічних параметрів - Волков, Олексій Геннадійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Об'єкт дслидження – процес виготовлення оснащення для виробництва матриці теплообмінників. Предмет дслидження – високошвидкісни методи фрезерування потічків штампа. У даному дипломному проекті розроблени засоби автоматизації підготовки керуючих програм з використанням нових CAM систем. Заропонована система Camworks і розроблений алгоритм створення УП з урахуванням конфігурації оброблюваних елементів знизили трудомісткість проектування в 8 раз. Розроблені рекомендації з удосконалювання процесу фрезерования струмків штампа з використанням високошвидкісних методів які дають можливість подальшого підвищення продуктивності при збереженні необхідної якості. Розроблено методичні вказівки до проведення семінару на тему «шляхи підвищення продуктивності обробки формотворчих штампів шляхом оптимізації технологічних параметрів» для студентів спеціальності «професійна освіта. Машинобудування».

The object of the study is the process of manufacturing the equipment for the production of a heat exchanger matrix. The subject of research is the high-speed methods of milling streaks of a stamp. This graduation project has developed tools for automating the preparation of management programs using new CAM systems. The Camworks system was developed and the algorithm of creation of control programs was developed taking into account the configuration of the processed elements, which reduced the complexity of designing by 8 times. Recommendations for improving the process of milling streams of a stamp are developed with the help of high-speed methods, which give an opportunity for further increase of productivity while preserving the required quality. Methodical instructions for holding a seminar on the topic "ways to increase the productivity of processing of forming stamps by optimizing technological parameters" have been developed for students of the specialty "professional education. Engineering".
Керівник: Хорошилов Олег Миколайович, доктор технічних наук, професор кафедри машинобудування, транспорту і зварювання
Keywords: TECHNOLOGY::Engineering mechanics::Mechanical manufacturing engineering; штамп; матриця; метод обробки; фрезерування; високошвидкісна обробка; сплайн – обробка; система автоматизації; stamp; matrix; method processing; milling; high speed processing; spline - processing; system of automation