Моделювання та дослідження концепту багаторівневого мультиплексу даних гібридного стеганоалгоритму - Гончаров, Микита Олександрович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2022)
Розроблено дослідний алгоритм забезпечує моделювання основних процедур обробки відеоданих у рамках робот, щодо створення прототипу гібридного алгоритму стеганографічного обробки зображень. Запропоновано концепцію конструктиву алгоритму дозволяє позиціонувати його, як автономне малоресурсне рішення для забезпечення захисту даних в складі різних мобільних платформ. Досліджено процедури багаторівневого мультиплексу даних забезпечують необхідні механізми з протидії спробам нелегітимної екстракції даних. Визначено основні параметри елементів складеного ключа екстрактора даних для різних типів даних та умов їх обробки, що забезпечує широкий діапазон комбінаторики параметрів кодування. Результати роботи є складовою частиною циклу досліджень, в межах реалізації загального концепту створення прототипу гібридного стеганоалгоритму, та може бути використаний у галузі програмних рішень для мобільних гаджетів та в освітніх цілях для створення дослідних програмних імітаторів основних етапів захисту відеоданих.

The purpose of the work is to determine the composition and parameters of the composite key of the data extractor of the steganographic algorithm, as well as to study the properties of the main stages of source data processing within the accepted concept of algorithm constructive. The developed research algorithm provides modeling of the main procedures for processing video data as the part of the work on creating a prototype of a hybrid algorithm for steganographic image processing. The proposed concept of the algorithm construct makes it possible to position it as an autonomous low-resource solution for ensuring data protection as part of various mobile platforms. The researched procedures of multi-level data multiplex provide the necessary mechanisms to counteract attempts at illegitimate data extraction. The main parameters of the elements of the composite key of the data extractor for different types of source data and conditions of their processing were determined, which provides a wide range of combinatorics of encoding parameters. The results of the work are an integral part of the cycle of research, within the framework of the implementation of the general concept of creating prototype a hybrid steganoalgorithm, and can be used in the industry of software solutions for mobile gadgets and for educational purposes to create research software simulators of the main stages of video data protection.
Керівник роботи: Малахов Сергій Віталійович, кандидат технічних наук, доцент доцент кафедри безпеки інформаційних систем, мереж і технологій Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та штучного інтелекту
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology; ключ; СКП; стеганографія; зображення; алгоритм; контент; мультиплексування; стек; атака; інкапсуляція; MSE; key; steganography; image; content; algorithm; multiplexing; stack; attack; encapsulation