Художня культура фашистської Італії 1922–1943 рр. - Короп, Анастасія Віталіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2022)
У дипломній роботі висвітлююється проблематика співіснування художньої культури та ідеології в фашистській Італії 1922-1943 рр. Основне питання приділяється впливу тоталітарної системи на розвиток художньої культури, а також на ступінь свободи творчості в рамках фашистської диктатури. Крім того, детально розглядаються всі сфери художньої культури, зазначаються їх особливості, простежується історичний розвиток та процеси управління окремими областями культури в фашистській державі.

The thesis covers the coexistence of art culture and ideology in fascist Italy in 1922-1943. The main issue is the influence of the totalitarian system on the development of art culture, as well as the degree of creative freedom within the fascist dictatorship. In addition, all spheres of artistic culture are considered in detail, their features are noted, the historical development and management processes of certain areas of culture in the fascist state are traced.
Керівник: Страшнюк Сергій Юрійович, кандидат історичних наук, доцент кафедри нової та новітньої історії
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects; художня культура; фашистська Італія; ідеологія; мистецтво; архітектура; кіноіндустрія; театр; музика; література; art culture; fascist Italy; ideology; art; architecture; film industry; theater; music; literature