Харківська радянська школа-інтернат для незрячих дітей у міжвоєнний період (20 – 30-ті рр. ХХ ст.) - Устименко, О.М. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2011)
У статті досліджено соціальний та культурний аспект історії Харківської радянської школи-інтернату для сліпих дітей у міжвоєнний період (20 – 30-ті роки ХХ ст.), зміни в її роботі. Проведено аналіз інноваційних тифлопедагогічних методів виховання та навчання, пристосування до подальшої трудової діяльності учнів.
Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Історія України. Українознавство: історичні та філософські науки http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/visnyk_ua.html
Keywords: незрячі; повсякденність; школа-інтернат; учні; виховання; тифлопедагогіка