Історія світової літератури кінця ХІХ – початку ХХ століття : навчально методичний посібник для студентів спеціальностей 035 Філологія, 061 Журналістика [Електронний ресурс] - Ващенко, Юлія Анатоліївна; Мурадова, Ірина Робертівна; Vashchenko, Yuliia A.; Muradova, Iryna R. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
У навчально-методичному посібнику подано матеріали щодо специфіки історико-літературної доби кінця ХІХ – початку ХХ століття, типології літературно-художніх течій і художніх методів (натуралізм, імпресіонізм, символізм, естетизм, неоромантизм та ін.), які співвіднесено з творчістю найвидатніших письменників к. ХІХ – поч. ХХ століття. Розглянуто проблемно-тематичні, жанрові та поетикальні особливості літературних творів означеного періоду. Для студентів гуманітарних спеціальностей.

The educational and methodological guide presents materials on the specifics of the historical and literary period from the late 19th to early 20th century, typology of literary and artistic movements and methods (naturalism, impressionism, symbolism, aestheticism, neo-romanticism, etc.), which are correlated with the works of the most prominent writers of the late 19th to early 20th century. It examines the thematic and problematic aspects, as well as the genre and poetic features, of literary works of the specified period. For for humanities students.
History of World Literature from the Late 19th to Early 20th Century : educational and methodological guide for humanities majors 035 Philology, 061 Journalism [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; світова література; натуралізм; імпресіонізм; символізм; естетизм; неоромантизм; world literature; naturalism; impressionism; symbolism; aestheticism; neo-romanticism