Принципи розробки вправ для навчання розпізнавання та маркування імплікатур тексту оригіналу в тексті перекладу - Ольховская, А.С.; Ольховська, А.С.; Olkhovska, A.S. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Центр міжнародної освіти, 2011)
У статті представлено принципи розробки вправ для навчання передачі імплікатур означеності / неозначеності тексту оригіналу в тексті перекладу при здійсненні усного послідовного перекладу з аркуша з української мови на англійську . Визначено типи таких вправ: підготовчі, на формування навичок, на формування умінь.
Принципы разработки упражнений для обучения распознаванию и маркированию импликатур текста оригинала в тексте перевода
Principles of Developing Exercises for Teaching Conveyance of the Source Text Implicatures in Sight Interpreting
The article describes the principles of developing exercises for teaching conveyance of the source text implicatures of definiteness/indefiniteness in sight interpreting from Ukrainian into English. It provides the types of the exercises: preparatory exercises, subskills development exercises and skills development exercises.
Keywords: exercise; implicature; definiteness / indefiniteness; sight interpreting; упражнение; импликатура; определенность /неопределенность; устный последовательный перевод с листа; вправа; імплікатура; означеність / неозначеність; усний послідовний переклад з аркуша