Особливості розвитку зовнішньої торгівлі України - Кудинець, Анастасія Олександрівна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
На тлі глобалізаційних процесів саме торгівля послугами забезпечує структурну модернізацію національних економік, формує нові канали конкурентоспроможність міжнародної співпраці та підвищує держав. Для України, яка перебуває в процесі глибокої євроінтеграції та цифрової трансформації, розвиток зовнішньої торгівлі послугами має стратегічне значення. Сектор послуг є одним із небагатьох, що демонструє стабільне зростання навіть в умовах воєнних викликів, забезпечуючи валютні надходження, зайнятість і технологічне оновлення. Саме тому дослідження особливостей формування та перспектив розвитку зовнішньої торгівлі послугами є надзвичайно важливим для визначення нових можливостей інтеграції України у глобальний ринок.
Керівник роботи: Поліванцев Андрій Сергійович. кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародних економічних відносин та логістики ННІ «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES; європейська інтеграція; European integration; зовнішня торгівля; foreign trade; економічний розвиток; economic development; імпорт послуг; import of services