Управління складовими національного багатства : методичні рекомендації до виконання самостійної роботи студентів для здобувачів вищої освіти галузі знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальності 073 «Менеджмент» - Дорошенко, Ганна Олександрівна; Сичова, Вікторія Вікторівна; Жадан, Олександр Васильович; Заднєпровська, Ганна Ігорівна; Самофалова, Тетяна Олександрівна; Медяник, Юлія Геннадіївна; Doroshenko, Hanna; Sychova, Viktoriia; Zhadan, Oleksandr; Zadnieprovska, Ganna; Samofalova, Tatiana; Medianyk, Yuliia (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Методичні рекомендації до самостійної роботи студентів з дисципліни «Управління складовими національного багатства» складені для здобувачів вищої освіти галузі знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальності 073 «Менеджмент» та призначені для набуття системних знань та формування практичних навичок у студентів щодо управління складовими національного багатства. Метою методичних рекомендацій є розвиток у студентів навичок моніторингу, аналізу, громадської участі та управлінської етики в процесах формування, використання та відтворення національного багатства. Методичні рекомендації акцентують увагу на необхідності формування у студентів системного та стратегічного мислення, а також розвитку практичних компетенцій, необхідних для подолання викликів, що стоять перед Україною на шляху післявоєнної відбудови і європейської інтеграції. Самостійна робота орієнтована на опанування понятійним апаратом менеджменту та публічного управління, оцінку ефективності використання національного багатства, засвоєння регулятивних документів і застосування інструментів контролю. Комплекс самостійних робіт включає теоретичні та прикладні аспекти курсу. Запропоновані творчі завдання на вибір студента зокрема охоплюють проблеми національної економіки та стратегії розвитку українських міст.

The Methodological Recommendations for independent work in the discipline «Management of the Components of National Wealth» are designed for higher education students in the field of knowledge 07 «Management and Administration,» specialty 073 «Management». They aim to provide students with systematic knowledge and develop practical skills in managing the components of national wealth. The purpose of the methodological recommendations is to develop students' skills in monitoring, analysis, public participation and management ethics in the processes of formation, use and reproduction of national wealth. The methodical recommendations emphasize the need to form students' systemic and strategic thinking, as well as the development of practical competencies necessary to overcome the challenges facing Ukraine on the way to post-war reconstruction and European integration. Independent work is focused on mastering the conceptual apparatus of management and public administration, evaluating the effectiveness of the use of national wealth, mastering regulatory documents and applying control tools. The complex of independent works includes theoretical and applied aspects of the course. The proposed creative tasks of the student's choice include, in particular, the problems of the national economy and development strategies of Ukrainian cities.
Management of the Components of National Wealth : methodological recommendations for independent work for higher education students in the field of knowledge 07 «Management and Administration», specialty 073 «Management»
Навчальне видання
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; публічний менеджмент; національне багатство; публічне управління; стратегічне мислення; методологія управління; public management; national wealth; public administration; strategic thinking; management methodology