Взаємозв’язок тривожності та активності в соціальних мережах у молоді - Метик, Анастасія Володимирівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Мета дослідження полягає у вивченні взаємозв’язку між рівнем тривожності та характером активності в соціальних мережах у молоді. Завдання дослідження: 1. Охарактеризувати рівень тривожності серед молоді. 2. Проаналізувати особливості активності молоді в соціальних мережах. 3. Визначити кореляційний зв’язок між показниками тривожності та активності у соцмережах. 4. Розробити психологічні рекомендації щодо регулювання онлайн-активності та зниження тривожності. Об’єкт дослідження: психоемоційний стан молоді у взаємодії з соціальними мережами. Предмет дослідження: взаємозв’язок між рівнем тривожності та активністю в соціальних мережах у молоді. Практичне значення дослідження полягає у можливості використання його результатів для психологів, освітніх закладів та батьків для профілактики тривожності та оптимізації поведінки молоді в онлайн-середовищі.

The purpose of the study is to examine the relationship between anxiety levels and the nature of social media activity among young people. Research objectives: 1. Characterize anxiety levels among young people. 2. Analyze the characteristics of young people's social media activity. 3. To determine the correlation between anxiety levels and activity on social networks. 4. To develop psychological recommendations for regulating online activity and reducing anxiety. The object of the study is the psycho-emotional state of young people in their interaction with social networks. Subject of the study: the relationship between anxiety levels and activity on social networks among young people. The practical significance of the study lies in the possibility of using its results by psychologists, educational institutions, and parents to prevent anxiety and optimize the behavior of young people in the online environment.
Керівник: Приходько Ігор Іванович, доктор психологічних наук, професор кафедри практичної психології та інноваційних оздоровчих технологій
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; тривожність; активність в соціальних мережах; інтернет; anxiety; activity on social networks; Internet