До питання визначення терміну «соціальна інфраструктура» - Нємець, К.А.; Кобилін, П.О. (My University, 2014)
В умовах переходу України до ринкової економіки, підвищення значимості людського капіталу в економіці держави все більше зростає соціальна складова господарства держави. Значна роль в цьому відводиться соціальній інфраструктурі, яка забезпечує функції гарантування соціальної захищеності людини, підвищення рівня її життя, відновлення потенціалу молодого покоління. Питання розвитку соціальної інфраструктури вивчають різні науки, зокрема соціологія, регіональна економіка тощо, і серед них важливе місце посідає суспільна географія, оскільки вона вивчає територіальні аспекти розвитку соціальної інфраструктури певного регіону, досліджує комплексно природні та соціально-економічні фактори, що впливають на розвиток соціальної інфраструктури в регіоні.
Регіон – 2013: стратегія оптимального розвитку: матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю (м. Харків, 7–8 листопада 2013 р. / Гол. ред. колегії В.С. Бакіров. – Х.: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2013
Keywords: інфраструктура; соціальна інфраструктура; соціальна сфера