Формування маркетингових стратегій в умовах цифровізації - Швець, Дар'я Дмитрівна; Shvets, D. D. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота присвячена дослідженню теоретичних засад та практичних аспектів формування маркетингових стратегій в умовах цифровізації. Розкрито сутність поняття "маркетингова стратегія", представлено класифікацію маркетингових стратегій та проаналізовано їх еволюцію під впливом цифрових технологій. Висвітлено вплив цифровізації на процес формування маркетингових стратегій та проведено аналіз внутрішнього і зовнішнього середовища підприємства в умовах цифрової трансформації. На основі дослідження маркетингової діяльності ТОВ «Вадарт груп» проаналізовано конкурентне середовище, фінансові результати та рівень використання цифрових технологій у маркетингових процесах. Розроблено маркетингову стратегію цифрової трансформації підприємства з урахуванням проведеного SWOT-аналізу. Отримані результати можуть бути використані у практичній діяльності підприємств для удосконалення маркетингової діяльності в умовах цифрової економіки, а також у навчальному процесі.

The master's qualification work is devoted to the study of theoretical foundations and practical aspects of the formation of marketing strategies in the context of digitalization. The essence of the concept of “marketing strategy” is revealed, the classification of marketing strategies is presented and their evolution under the influence of digital technologies is analyzed. The influence of digitalization on the process of forming marketing strategies is highlighted, and an analysis of the internal and external environment of enterprise in the context of digital transformation is carried out. Based on a study of the marketing activities of Vadart Group LLC, the competitive environment, financial results and the level of use of digital technologies in marketing processes are analyzed. A marketing strategy for the digital transformation of the enterprise has been developed, taking into account the SWOT analysis. The results obtained can be used in the practical activities of enterprises to improve marketing activities in the digital economy, as well as in the educational process.
Formulation of marketing strategies in the context of digitalization
Керівник: Чобіток Вікторія Іванівна, доктор економічних наук, професор кафедри маркетингу та торговельного підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; маркетингова стратегія; marketing strategy; цифровізація; digitalization; цифрова трансформація; digital transformation; конкурентне середовище; competitive environment; SWOT-аналіз; SWOT analysis; стратегічне управління; strategic management