Експресивність і афористичність складнопідрядних речень із підрядними частинами умови та часу (на матеріалі афоризмів про жінок) - Калашник, Ю.І. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2013)
У статті розглядаються присвячені жінкам афоризми, що мають структуру складнопідрядних із підрядними часу та умови. Аналізуються структурно-семантичні та функціональні особливості предикатів, їх взаємодія в головній та підрядній частинах, а також специфічні риси взаємодії самих частин у смислопороджувальному плані. The article considers women-related aphorisms, which have the structure of compound sentences with clauses of time and condition. The structural-semantic and functional features of predicates, their interaction in the principal and subordinate clauses as well as specific features of the interaction between the clauses in the sense-generative aspects are analyzed.
The Expressivity and Aphoristic Character of Compound Sentences with Subordinate Clauses of Condition and Time (on the material of aphorisms about women)
Калашник Юлія Іванівна, к. філол. н., доцент кафедри української мови Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна
Keywords: афоризм; синтаксична організація; складнопідрядне речення; предикат; експресивність; іронічне значення; aphorism; syntactic organization; compound sentence; predicate; expressivity; ironic sense