Формування туристичного бренду України в умовах повоєнного відновлення - Никифорчук, Мирослава Василівна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
Роботу присвячено дослідженню процесів формування та трансформації туристичного бренду України в умовах війни та повоєнного відновлення. Розкрито теоретичні засади туристичного брендингу, його структуру, функції та роль у посткризовому розвитку територій. Проаналізовано світовий досвід формування туристичних брендів у періоди відновлення після криз і воєнних конфліктів. Досліджено сучасний стан і тенденції розвитку туристичного бренду України, а також особливості трансформації її туристичного образу та міжнародного іміджу в умовах війни. Виявлено ключові проблеми й виклики формування туристичного бренду України та обґрунтовано стратегічні напрями його відновлення й розвитку у післявоєнний період

The study is devoted to examining the processes of formation and transformation of Ukraine’s tourism brand under conditions of war and post-war recovery. It outlines the theoretical foundations of tourism branding, its structure, functions, and role in the post-crisis development of territories. The research analyzes international experience in building tourism brands during periods of recovery after crises and armed conflicts. It explores the current state and development trends of Ukraine’s tourism brand, as well as the transformation of the country’s tourism image and international perception in wartime conditions. Key problems and challenges in shaping Ukraine’s tourism brand are identified, and strategic directions for its restoration and development in the post-war period are substantiated.
Formation of Ukraine’s Tourism Brand in the Context of Post-War Recovery
Керівник роботи; Подлепіна Поліна Олександрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри світової політики, дипломатії та туристичного бізнесу Навчально-наукового інституту «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES; туристичний бренд; travel brand; туризм; tourism; міжнародний імідж; international image; повоєнне відновлення; post-war recovery