Людина та образ у світі мови - Калашник, В.С. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2011)
Збірник містить наукові праці різноманітної мовознавчої проблематики, написані протягом чотирьох десятиліть. Вони були свого часу опубліковані в різних виданнях і вперше виходять під однією обкладинкою, даючи загальне уявлення про дослідницьке видноколо вченого та принципи його наукового пошуку.
Keywords: Калашник В.С.; лінгвістика; Харківський університет; перекладознавство; лінгвопоетика; соціолінгвістика; лексикологія