Управління маркетинговими проєктами та програмами : конспект лекцій для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за спеціальністю D5 «Маркетинг» [Електронний ресурс] - Кім, Олексій Олексійович; Kim, Oleksii; Кудінова, Марина Михайлівна; Kudinova, Maryna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Навчальне електронне видання «Управління маркетинговими проєктами та програмами» є конспектом лекцій, призначеним для магістрантів спеціальності «Маркетинг». У ньому висвітлено теоретичні та практичні аспекти управління маркетинговими проєктами та програмами згідно зі світовими стандартами та кращими практиками, зокрема PMBOK 7-го видання. Конспект охоплює основні теми проєктного менеджменту, такі як: огляд прогностичних та адаптивних (гнучких) методологій (Agile, Scrum, Kanban, Waterfall, Lean); етапи життєвого циклу проєкту (ініціація, планування, виконання, моніторинг, завершення) та функції проєктного менеджера на кожному з них ; правові та фінансові основи маркетингових проєктів, включаючи питання авторського права, захисту персональних даних та бюджетування. Видання розраховано на студентів, викладачів та фахівців, які прагнуть ефективно управляти маркетинговими ініціативами.

An academic electronic publication, "Marketing Project and Program Management," is a lecture abstract designed for master's students in "Marketing." It covers the theoretical and practical aspects of marketing project and program management in accordance with global standards and best practices, including the 7th edition of PMBOK. The abstract covers key topics of project management, such as: an overview of predictive and adaptive (agile) methodologies (Agile, Scrum, Kanban, Waterfall, Lean); project life cycle stages (initiation, planning, execution, monitoring, completion) and the functions of a project manager at each stage; legal and financial foundations of marketing projects, including copyright issues, personal data protection, and budgeting. The publication is intended for students, teachers, and professionals who aim to effectively manage marketing initiatives.
Management of Marketing Projects and Programs : Lecture Notes for Applicants for Higher Education of the Second (Master's) Level of Higher Education in Specialty D5 "Marketing" [Electronic Resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережевому режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; управління маркетинговими проєктами; проєктний менеджмент; маркетингові програми; життєвий цикл проєкту; гнучкі методології; водоспадна методологія; PMBOK; Agile; Scrum; бюджетування; marketing project management; project management; marketing programs; project life cycle; agile methodologies; waterfall methodology; budgeting