Особливості організації та сучасний стан розвитку галузі туризму в Хорватії - Марчук, Аліна Володимирівна; Marchuk, A. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Робота присвячена аналізу сучасного стану та специфіки розвитку туристичної галузі Хорватії як міжгалузевого господарського комплексу, що спеціалізується на формуванні туристичного продукту. Визначено соціально-економічну сутність туристичної галузі, охарактеризовано функціональні особливості суб’єктів підприємницької діяльності в сфері туризму, а також розкрито умови і фактори, що впливають на розвиток туристичного ринку країни. Досліджено рекреаційно-географічні передумови формування територіальної структури туризму в Хорватії, проведено аналіз соціально-економічних чинників, а також стану ресурсного і інфраструктурного забезпечення туристичної галузі. Проаналізовано систему управління та основні показники розвитку міжнародного туризму в Хорватії.

The work is devoted to the analysis of the current state and specifics of the development of the tourism industry in Croatia as an inter-sectoral economic complex specializing in the formation of a tourist product. The socio-economic essence of the tourism industry is determined, the functional features of business entities in the tourism sector are characterized, and the conditions and factors influencing the development of the country's tourism market are revealed. The recreational and geographical prerequisites for the formation of the territorial structure of tourism in Croatia are studied, an analysis of socio-economic factors, as well as the state of resource and infrastructure support of the tourism industry is conducted. The management system and the main indicators of the development of international tourism in Croatia are analyzed.
Peculiarities of the organization and the current state of development of the tourism industry in Croatia
Керівник: Парфіненко Анатолій Юрійович, кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри світової політики, дипломатії та туристичного бізнесу
Keywords: SOCIAL SCIENCES; сучасний стан розвитку галузі туризму; Хорватія; соціально- економічну сутність туристичної галузі; міжнародний туризм; Croatia; tourism industry; tourist product; inter-sectoral economic complex specializing