Практичні роботи з фізичної географії України - Жемеров, О.О.; Білобородова, Л.О. (My University, 2011)
Методичний посібник містить три частини: у першій розкривається необхідність удосконалення системи практичних робіт з географії у 8 класі; у другій пропонується удосконалена система практичних робіт; у третій характеризуються пропоновані практичні роботи з географії для 8 класу. Посібник розроблений як додаток до кваліфікаційної роботи магістра студенткою 5 курсу кафедри фізичної географії та картографії Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Л.О. Білобородовою (науковий керівник – кандидат географічних наук, професор О.О. Жемеров). Видання призначене для учнів 8 класу.