Структурні чинники зміни рівня народжуваності в Харківській області - Сегіда, К.Ю.; Кіндякова, О.І. (My University, 2014)
В статті розглянуто часові особливості та сучасні тенденції зміни рівня народжуваності в Харківській області. Виявлено значення чинника вікової структури населення на народжуваність. Розраховано стандартні загальні коефіцієнти народжуваності за умови нівелювання дії одного з чинників. Розраховано значення і визначено дію впливу вікової структури населення та повікової інтенсивності народжуваності. Виявлено структурні особливості процесу народжуваності Харківського регіону.
Часопис соціально-економічної географії: Міжрегіональний збірник наукових праць. – Харків: Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2014
Keywords: рівень народжуваності; вікова структура; повікова інтенсивність народжень; стандартизовані коефіцієнти