Впровадження технологій нейромаркетингу в готельно-ресторанному бізнесі - Кравченко, Олександра Андріївна; Kravchenko, Oleksandra (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Роботу присвячено питанням впровадження технологій нейромаркетингу в готельно-ресторанному бізнесі. Висвітлено теоретичні аспекти розвитку нейромаркетингу та його застосування у сфері гостинності. Розкрито поняття нейромаркетингу та його значення для підвищення ефективності маркетингових стратегій у готельно-ресторанному бізнесі. Проаналізовано сучасний стан розвитку готельно-ресторанного бізнесу, проведено дослідження впливу нейромаркетингових технологій на поведінку споживачів. Досліджено типи нейромаркетингових стратегій та їх адаптацію до специфіки готельно ресторанного бізнесу. Надано обґрунтування запропонованих рішень щодо впровадження нейромаркетингових технологій для підвищення конкурентоспроможності та привабливості готелів та ресторанів. Особлива увага приділена практичним аспектам використання нейромаркетингу для поліпшення клієнтського досвіду та формування емоційного зв’язку з брендом. Наведено приклади успішного застосування нейромаркетингових технологій у відомих готельно-ресторанних мережах та їх вплив на збільшення лояльності клієнтів та підвищення прибутковості бізнесу.

This work is dedicated to the implementation of neuromarketing technologies in the hotel and restaurant business. Theoretical aspects of neuromarketing development and its application in the hospitality industry are highlighted. The concept of neuromarketing and its significance for enhancing the effectiveness of marketing strategies in the hotel and restaurant business are revealed. The current state of the hotel and restaurant business is analyzed, and research is conducted on the impact of neuromarketing technologies on consumer behavior. The types of neuromarketing strategies and their adaptation to the specifics of the hotel and restaurant business are examined. Justifications are provided for the proposed solutions regarding the implementation of neuromarketing technologies to increase the competitiveness and attractiveness of hotels and restaurants. Special attention is given to the practical aspects of using neuromarketing to improve the customer experience and create an emotional connection with the brand. Examples of the successful application of neuromarketing technologies in well-known hotel and restaurant chains and their impact on increasing customer loyalty and business profitability are provided.
Implementation of neuromarketing technologies in the hotel and restaurant business
Керівник: Страпчук Світлана Іванівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи
Keywords: SOCIAL SCIENCES; нейромаркетинг; Nudge-підхід; готельне підприємство; neuromarketing; hotel enterprise