Від фенотипу до генотипу : збірник задач з класичної генетики - Атраментова, Любов Олексіївна; Горенська, Ольга Володимирівна; Atramentova, Liubov; Gorenska , Olga V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Навчальний посібник призначений для самостійної та аудиторної роботи студентів закладів вищої освіти біологічного спрямування, а також може бути використаний в спеціалізованих класах середніх шкіл і в коледжах. У посібнику зібрані завдання, складені на основі результатів множинних схрещувань рослин і тварин. Автори мали на меті сформувати у студентів генетичне мислення, яке на першому етапі передбачає вміння, працюючи з фенотипами, скласти уявлення про генетичні відмінності між організмами, які на наступних етапах поглибленого аналізу призведуть до гена в його матеріальній виразності.

The textbook is intended for independent and classroom work of students of higher education institutions of biological orientation and can also be used in specialized classes of secondary schools and colleges. The textbook contains tasks compiled on the basis of the results of multiple crosses of plants and animals. The authors aimed to form genetic thinking in students, which at the first stage involves the ability, working with phenotypes, to form an idea of genetic differences between organisms, which at the subsequent stages of in-depth analysis will lead to the gene in its material expression.
From phenotype to genotype : a collection of problems in classical genetics
Навчальне видання. Збірник задач з класичної генетики
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; NATURAL SCIENCES::Biology; фенотип; генотип; спадковість; phenotype; genotype; heredity