Дослідження та аналіз впливу різних типів кібератак на рівень інформаційної безпеки користувачів та методи захисту від них - Осадчий, Є. М. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Метою дипломної роботи є детальний аналіз різних типів кібератак та їх впливу на рівень інформаційної безпеки користувача. Основним завданням є розуміння та оцінка загроз, які можуть виникнути у віртуальному просторі, а також розробка ефективних засобів захисту від цих кібератак. Завдання полягає у вивченні потенційних ризиків для користувачів внаслідок кібератак та розробці практичних рекомендацій і стратегій захисту, спрямованих на убезпечення інформаційного середовища. Досягнення цієї мети вимагає документування результатів дослідження, підготовки коментаря з висновками та рекомендаціями, а також проведення необхідних оглядів для перевірки обґрунтованості та достовірності отриманих результатів.

The purpose of the work is a detailed analysis of various types of cyberattacks and their impact on user information security. The main task is to understand and assess the threats that may arise in the virtual space, as well as develop effective means of protection against these cyberattacks. The objective is to study potential risks for users due to cyberattacks and develop practical recommendations and protection strategies aimed at securing the information environment. Achieving this goal requires documenting research results, preparing a commentary with conclusions and recommendations, and conducting necessary reviews to verify the validity and reliability of the obtained results.
Керівник роботи: Єсіна Марина Віталіївна, кандидат технічних наук, доцент доцент кафедри безпеки інформаційних систем, мереж і технологій Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та штучного інтелекту
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology; кібератаки; кібербезпека; захист; інформаційна безпека; загрози; вразливості; DDOS; фішинг; порівняльний аналіз; рекомендації; cyberattacks; cybersecurity; information threats; security; vulnerabilities; comparative analysis; recommendations; phishing