Життя та творчість художника І. І. Базилевського - Кейс, Серафима Денисівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2021)
У дипломі висвітлюється життєвий та творчий шляхи художника І.І.Базилевського, які нерозривно пов’язані із Кримським півостровом та Донецьким регіоном. Автор розкриває особливості формування особистості художника. Також в даній роботі розглянуті особливості формування творчої манери митця під впливом кіммерійської школи живопису та специфіки індустріального регіону в радянський період.

The diploma covers the life and creative paths of the artist Bazilevsky, which are inextricably linked with the Crimean peninsula and the Donetsk region. The author reveals the peculiarities of the formation of the artist’s personality. Also in this work the peculiarities of the formation of the artist’s creative style under the influence of the Cimmerian school of painting and the specifics of the industrial region in the Soviet period.
Керівник: Павлова Ольга Григорівна, кандидат історичних наук, доцент кафедри історіографії, джерелознавства та археології
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Art; Базилевський Іван Іванович; життя та творчість художника; творча манера; Кримський півострів; Донецький регіон; Ivan Bazilevsky; life and work of the artist; creative style; Crimean peninsula; Donetsk region