Дерматогліфічні особливості у підлітків, хворих на дифузний нетоксичний зоб - Багацька, Н.В.; Глотка, Л.І. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2011)
У підлітків обох статей, хворих на дифузний нетоксичний зоб, мешканців м. Харкова, визначено дерматогліфічні особливості, які виражалися у зміні певних кількісних (відстаней, гребеневого рахунку на пальцях) та якісних (візерунків на долоні та пальцях, значень візерункового індексу Фуругати, закінчень головних долонних ліній, варіацій долонних складок) ознак дерматогліфіки порівняно зі здоровими однолітками.
Дерматоглифические особенности у подростков с диффузным нетоксическим зобом
Dermatoglyphic features in adolescents with diffuse nontoxic goiter
Keywords: генетика; дифузний нетоксичний зоб; дівчата; хлопці; дерматогліфіка